Március 27. – Szerda

Full text search

Március 27. – Szerda
– A társadalmi szervezetek több mint három és fél milliárd forint összegben adtak be érvényes pályázatot a parlament által elosztható 390 millió forintos idei támogatásra – jelentette be Filló Pál (MSZP), a támogatást előkészítő bizottság elnöke.
– Megalakult a Közmunka Tanács. A testület vezetője, Pulay Gyula munkaügyi államtitkár elmondta, hogy két programot azonnal elindítottak: az árvízi védművekhez kapcsolódó munkálatokat és az erdősítést.
– Megkezdődött a záhonyi Tisza-híd átépítése és rekonstrukciója. Az építés idején a határforgalmat időszakonként lezárják. Az ukrán fél másfél millió dollárt költött az előkészületekre.
– A Magyarországon tartózkodó amerikai IFOR-erők által okozott károk rendezéséről írt alá megállapodást Borsits László helyettes államtitkár és az amerikai IFOR-erők logisztikai parancsnoka. A múlt év ősze óta többmint negyvenezer amerikai és más országbeli katona haladt át magyar területen. Tizenötezer katonai közúti jármű, másfél ezer repülőgép, félszáz vasúti szerelvény vett részt a szállításokban. Eddig 28 közlekedési balesetről érkezett jelentés. Az amerikai fél erre az évre 135 millió forintot irányzott elő az általa használt csaknem négyszáz kilométernyi közút javítására.
– A fővárosi önkormányzat Fidesz-frakciója kevesli azt a három és fél millió forintot, amennyiért a városvezetés bérbe adta az Evita című film forgatásához a tulajdonában lévő közterületeket.
– A színházi világnapon színészek és színházi emberek tartottak tiltakozó demonstrációt a Thália Színház bezárásának és a társulat elbocsátásának fővárosi terve ellen.
– Lemondott fővárosi képviselői mandátumáról Demeter Ervin, akit az MDF parlamenti frakcióvezetőjévé választottak.
– A Táncsics Mihály Alapítvány kritikusi díját kapta Nádra Valéria (Kritika), Szíj Rezső (életműdíj), Márkus Béla irodalomkritikus, Nagy Imre (Új Dunántúli Napló), Tallián Tibor (Muzsika).

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť