Szeptember 10. – Kedd

Full text search

Szeptember 10. – Kedd
– A parlament őszi ülésszakának első napján a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényjavaslatot vitatták meg a képviselők.
– Egyebek mellett az M3-as autópálya építésének gyorsítására, valamint a magyar–szlovén vasútvonal építésére szeretné felhasználni a közlekedési tárca azt a 60 millió német márkás hitelcsomagot, amelynek folyósítását a frankfurti Szövetségi Újjáépítési Hitelintézet a múlt héten engedélyezte – közölte Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter.
– Tetőzött az utóbbi napok heves esőzései miatt kialakult árhullám a Körösökön.
– Jövőre várhatóan 15-20 ezerrel több gyerek üdülhet kedvezményesen annak az együttműködési szerződésnek köszönheten, amelyet a Generáció Nemzeti Gyermek– és Ifjúsági Közalapítvány, illetve a Hunguest Nemzeti Üdültetési és Vagyonkezelő Rt. vezeti írtak alá.
– A Műcsarnokban megnyílt László Károly bázeli gyűjteményének ezerháromszáz darabból álló kiállítása. A tárlaton egyebek mellett Rippl-Rónai, Kassák és Salvador Dalí művei is láthatók.
– Telt ház előtt koncertezett a Népstadionban Michael Jackson.
– A berlini szakácsolimpián Kopcsik Lajos egri cukrász díszmunkáival újabb díjat nyert, ezzel a szakácsversenyek történetében először, egymaga tíz aranyéremmel büszkélkedhet. A magyar csapat összesítésben tizennégy arannyal végzett az élen a szakácsolimpián.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť