Aradról.

Full text search

Aradról.
Aradról, dec. 2-káról az ottani lapban olvassuk, hogy a székelyek és lengyel önkénytesek a lakosok nagy örömére megérkeztek. A vakmerő debreczeni és békesi önkénytesek a várbelieket naponkint boszantják. Gyakran becsúsznak a vár sánczau közé, s a sánczokon levő ágyúőröket hihetetlen ügyességgel lelövik; majd a vár kapuihoz mennek, s daczára a legszigorúbb s éberebb várőrizetnek, puskatusával döngetik a kapukat, s csintalan lármával követelik azok kinyittatását. Illyenkor aztán dühbe jőnek a várbeliek, lőnek néhányat ágyúval majd városunk, majd Uj-Arad felé, de rendesen hiában.
Csatáraink egy kis része jelenleg a radnavidéki oláh lázadók lecsillapításával foglalkodik, más része Erdély felé indúlt egy kis találkozásra Riebel zsiványaival. Ezalatt a főtábor naponkint gyakorolja magát a temesmegyei rablók irtogatásában, s még eddig mindenütt ohajtott eredménynyel.
Legújabban vett hiteles hírek szerint, a temesvári fiók camarilla Fehértemplom és Versecz ellen indúlt zsoldosai, ottani csatáraink által megveretve, Temesvárra visszakergettettek.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me