ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az előterjesztett törvényjavaslathoz sem a bizottságok, sem tisztelt Képviselőtársaim nem nyújtottak be módosító javaslatot. Házszabályaink úgy rendelkeznek, hogy ilyen esetben, amikor módosító indítvány benyújtására nem került sor, lehetőség van a törvényjavaslat általános és részletes vitájának együttes lefolytatására.
Indítványozom tehát, hogy éljünk a lehetőséggel, vagyis az általános és a részletes vitát együttesen folytassuk le. Kérdezem tehát a Tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezzel?
Szavazás fog következni. Mielőtt azonban a szavazást elrendelném, felhívom a tisztelt államtitkár urakat, hogy akik képviselői joguknál fogva részt kívánnak venni a szavazásban, élhetnek – éljenek – ezzel a lehetőséggel, hogy kézfelemeléssel szavaznak. Az államtitkár urak részéről ha nincs ellentmondás, akkor a két technikát egyesítjük: először következik a nyomógombos szavazás, utána pedig az államtitkár urakat megkérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak. Van-e részükről ezzel szemben ellenvélemény? Ha van, emeljék fel a kezüket! (Nincs.) Ha nincs, ezt tudomásul veszem.
Kérem tehát képviselőtársaimat, hogy ebben az ügyrendi kérdésben szavazzunk – most! (Megtörténik.) Köszönöm. 324 szavazattal, 1 ellenében, képviselőtársaim elfogadták a javaslatot. Megkérdezem az államtitkár urakat, hogy kívánnak-e szavazni. (Közbeszólás: Hölgyek is vannak!) Akik megszavazzák, emeljék fel a kezüket! Köszönöm. Ezzel 327-re emelkedett az igennel szavazók száma. (Közbeszólás: 329!) Volt-e olyan államtitkár, aki képviselői jogánál fogva nem szavazott? Nem. Tehát 329 szavazattal egy ellenében, három tartózkodás mellett a javasolt tárgyalási rendet az Országgyűlés elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés!
Most a felszólalások következnek. Bejelentkezett Palotás János képviselőtársunk.
Felszólaló: Palotás János (MDF)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me