ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Köszönöm. Interpelláló képviselőtársaink a miniszteri választ nem fogadták el. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadják-e a miniszter úr válaszát. Kérem, szavazzanak. (Szavazás. – A jelzőtáblán megjelenik 104 igen, 60 nem, 8 tartózkodó szavazat.)
Meg kell ismételnünk a szavazást. Kérném beszólítani kintlévő képviselőtársaimat. Kérném, szíveskedjenek elfoglalni a helyüket. Megismételjük a szavazást. Most kérem, szíveskedjenek szavazni. (Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 111 igen, 60 nem, 10 tartózkodó szavazat.)
Sajnos, meg kell ismételnünk a szavazást. Kérem, szíveskedjenek elfoglalni a helyüket képviselőtársaim. Megismételjük a szavazást. Kérem, most szavazzanak. (Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 110 igen, 58 nem, 10 tartózkodó szavazat.)
Még mindig nem határozatképes az Országgyűlés.
Képviselőtársaim! Még egyszer megkíséreljük a szavazást. Most kérem, szíveskedjenek szavazni. (Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 113 igen, 62 nem, 11 tartózkodó szavazat.) Még mindig nem határozatképes az Országgyűlés.
(14.50)
(Rövid szünet után:) Képviselőtársaim! Kérem, foglalják el a helyüket, megismételjük újból a szavazást. Most kérem, szíveskedjenek szavazni. (Szavazás. – Amikor a szavazás eredménye megjelenik, szórványos taps.) Köszönöm. Az Országgyűlés határozatképes. Megállapítom, hogy 119 igen szavazattal, 64 ellenében, 11 tartózkodás mellett az Országgyűlés a miniszteri választ elfogadta.
Dr. Pap János, a Fiatal Demokraták Szövetségének képviselője és dr. Kovács Pál, a Magyar Szocialista Párt képviselője interpellációt nyújtottak be "Mérgeznek-e bennünket, avagy a káliumtartalmú étkezési só és a káliumtartalmú műtrágyák használata" tárgyában dr. Gergátz Elemér földművelésügyi miniszterhez és dr. Surján László népjóléti miniszterhez.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a választ Sárossy László földművelésügyi minisztériumi államtitkár úr adja meg. Pap János képviselőtársamat illeti a szó.
Interpelláció: Dr. Pap János (FIDESZ) és dr. Kovács Pál (MSZP) – a földművelésügyi miniszterhez és a népjóléti miniszterhez – "Mérgeznek-e bennünket, vagy a káliumtartalmú étkezési só és a káliumtartalmú műtrágyák használata" tárgyában

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me