NÉMETORSZÁG.

Full text search

NÉMETORSZÁG.
A frankf. O- P. A. Z.ban a középponti hatalom hivatalosan közli, hogy a legtöbb német statusok már kinevezék meghatalmazottaikat az ideigl. középponti hatalomhoz; reménylhető, hogy a hátralevők is legközelébb teljesítendik a kinevezéseket.
– A külügyminister aug. 31. jelenté a nemzeti gyülésnek hogy 26-án Malmőben, Németország és Dánia között megköttetett a fegverszünet. Részletes fölvilágosítást azonban még akkor nem adhatott. Ugyanezen ülésben Gagern ujólag elválasztatott a gyülés elnökévé; Soiron első, Hermann másod alelnökké. Az első alelnök ellen a baloldali tagok óvást nyujtottak be. – Megjegyzést érdemel, hogy több német könyvkereskedők, az átalok kiadott historiai és statisticai munkákból egyegy példányt nemzeti gyülésnek használat végett fölajánlottak. Mohl Robert törvényjavaslatot nyujt be a birodalmi törvényeknek mikénti kihirdetése iránt. E szerint ugyanis a középponti hatalom, a birodalmi igazságügyi minister felelőssége mellett, birodalmi törvénylap volna kiadandó, s a törvények ezen lapokban fognának közzététetni. Az egyes országoknak azonban, kihirdetés végett, külön is megküldetnek. Ezen lapoknak megjelente után husz nappal a törvények kötelező erővel birnak.
Düsseldorf. Freiligrathot, a szabadság egyik lelkes dalnokát, a czudar porosz politia aug. 29-én egyik legköezlébb írt szabadsági költeményeét: „a holtak az élőkhez”, befogatt. A düsseldorfiak azonnal népgyülést tartottak ez ügyben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť