ELNÖK (Kéri Kálmán)

Full text search

ELNÖK (Kéri Kálmán)
ELNÖK (Kéri Kálmán): A Házszabályaink szerint a tisztségviselők választása titkos szavazással történik. A szavazás során a korelnök, mármint én, és a korjegyzők szavazatszedő bizottságként járnak el. Engedjék meg, hogy ismertessem a titkos szavazás menetét. A szavazás egy szavazólapon történik majd. A szavazólapot képviselőtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át a hivatali munkatársaktól.
A képviselők nevük szerint ábécében, hat csoportban szavaznak. Megkérem képviselőtársaimat, hogy nevük kezdőbetűinek megfelelő táblával jelzett asztalhoz szíveskedjenek majd fáradni. A szavazás céljára a folyosó végén két szavazófülke szolgál, szíveskedjék majd azokat igénybe venni.
Tájékoztatom a Tisztelt Országgyűlést még, hogy a jelöltre nevének érintetlenül hagyásával ellene szavazni nevének áthúzásával lehet. érvénytelen az a szavazat, amelyből nem állapítható meg egyértelműen, hogy a képviselő kire adta szavazatát. Megválasztottnak az a jelölt tekintendő, aki az érvényes szavazatok több mint felét elnyerte, feltéve, hogy a képviselők több mint fele szavazott.
Kérem a tisztelt jelenlevőket, hogy a szavazási idő alatt az ülésterem Duna-parti folyosóján csak képviselők és hivatali dolgozók tartózkodjanak.
Szeretném tájékoztatni Önöket, tisztelt Képviselőtársak, a következőkről. A mai nap folyamán a képviselőcsoport ülések megtartására a következő termek állnak erre rendelkezésre: Magyar Demokrata Fórum: Kongresszusi terem, Magyar Szocialista Párt: főemelet 55., Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt: főemelet 64., Fiatal Demokraták Szövetsége: főemelet 11., Kereszténydemokrata Néppárt: földszint 6., Szabad Demokraták Szövetsége pedig: főemelet 37-38.
Engedjék meg, hogy a titkos szavazás idejére szünetet rendeljek el.
(Szünet: 13.30 órától 14.22 óráig
Elnök: Kéri Kálmán)
A titkos szavazás eredményének ismertetése

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť