ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Kormány által benyújtott, a helyi önkormányzatok megalakulásával összefüggő kiegészítő és átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Kérem most szavazni! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal együtt 263 szavazattal 6 ellenében, 7 tartózkodás mellett a sürgősség kimondását elfogadta.
Felkérem az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottságot, hogy szíveskedjenek a törvényjavaslatot megtárgyalni.
Bejelentem az Országgyűlésnek, hogy a Kormány – ugyancsak sürgős tárgyalást kérve – benyújtotta az 1990. évi ideiglenes vagyonpolitikai irányelvek időbeni hatályának meghosszabbításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot, melyet új változatban ma kézhez kaptak képviselőtársaim.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy ennek sürgős tárgyalásával egyetért-e. Kérem most szavazni! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 235 szavazattal 15 ellenében, 30 tartózkodás mellett a sürgősséget erre a javaslatra is kimondta.
Felkérem tehát a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, hogy kivételesen a mai napon tárgyalják meg az országgyűlési határozati javaslatot annak érdekében, hogy holnapi tárgyalását tervezve, tárgysorozatba tudjuk venni.
Bejelentések

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť