ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Az Alkotmánybíróság 20/1990. számú határozata szerint – idézem – "Az egyes állami és pártfunkciót betöltött, illetőleg betöltő vezetők vagyonnyilatkozatáról szóló 1990. évi III. törvény 1. §-ának azon rendelkezése, amellyel jelenleg működő pártok és társadalmi szervezetek országos vezetőit vagyonnyilatkozatra kötelezik, alkotmányellenes. Ezért a jogszabályt ebben a részében hatálybalépése időpontjára visszamenően az Alkotmánybíróság megsemmisíti." Eddig az idézet.
A benyújtott vagyonnyilatkozatokat az Országgyűlés hivatali szervezete őrzi. Tekintettel arra, hogy ezek megsemmisített jogszabály alapján keletkeztek, az Országgyűlés elnöke a hivatalszervezet útján gondoskodik arról, hogy a párt- és társadalmi szervezetek országos vezetői az e törvény szerint benyújtott vagyonnyilatkozatukat visszakapják. Ennek tudomásulvételét kérem.
Tisztelt Országgyűlés! Hivatalomban felkeresett Abojmov szovjet nagykövet, kérve, hogy ismertessem a magyar Országgyűléssel a szovjet parlament legújabb határozatát az atomkísérletek felszámolásáról. Bejelentem az Országgyűlésnek, hogy a nyilatkozatot – szabályainknak megfelelően – eljuttattam további intézkedés végett a magyar Országgyűlés külügyi bizottságához.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť