ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A Kormány kivételesen sürgős tárgyalást kért egy benyújtott országgyűlési határozati javaslatra, amely a Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó Testületébe a Magyar Köztársaság meghatalmazottjának a kijelöléséről szóló országgyűlési határozat módosításáról szól. Abban az esetben, ha az Országgyűlés az indítvány sürgős tárgyalása mellett dönt, úgy mód nyílik annak holnapi megtárgyalására, mivel az illetékes külügyi, valamint az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság a kérdést előzetesen már megvitatta.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e e fontos határozati javaslat sürgős tárgyalását. Kérem, határozzunk most csak abban a kérdésben, hogy a sürgős tárgyalást, ami a holnapi megtárgyalást jelenti gyakorlatilag, elfogadja-e az Országgyűlés! Határozathozatal következik. Kérem, szavazzunk a sürgős tárgyalás kérdésében! Most szavazzunk! Kérem a tisztelt műszakot! igen. Időben volt.
Az Országgyűlés megszavazta a sürgős tárgyalást 200 "igen" szavazattal, 91 "nem" szavazat ellenében, 9 tartózkodás mellett.
Kérem, van-e még az elhangzottakat követő kérdésben ügyrendi felszólalás? Nem egyértelműek a jelzések, van, aki felemeli a kezét, visszavonja.
Tölgyessy Pétert illeti a szó, mert képviselőcsoport vezetőjének jelentkezése a jelenlegi szabályok értelmében megelőzi más képviselők jelentkezését.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť