ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Az ügyrendi bizottság állásfoglalása a sürgősségi indítványokkal elénk terjesztett ügyeket illetően teljes mértékben összhangban van a Házszabályokkal. Így úgy vélem, az Országgyűlésnek ezt minden további vita nélkül tudomásul kell vennie.
Az ügyrendi bizottság ezen figyelmeztető állásfoglalása nyomán mai ülésünknek a további menetét úgy alakítjuk, hogy a kérdések elhangzása, illetve az azokra adott válaszok után az ülést be fogom rekeszteni.
Előre is tájékoztatom Önöket – a részletekre majd az ülés végén visszatérve –, hogy a jövő hét szerdán kezdődő ülés feladata lesz tehát, hogy a most nem tárgyalt három törvényjavaslat és az országgyűlési határozati javaslat vitáját lefolytassa. Erre fogok az ülés végén visszatérni.
Az ügyrendi bizottság figyelemfelhívására reflektálva szeretném jelezni – s ebben elnöktársaimmal egyező álláspontot alakítottunk ki –, hogy elnöki magatartásunk a vitavezetés tekintetében is alkalmazkodni fog az ügyrendi bizottság által felidézett házszabályi követelményekhez.
Ugyanakkor jelezni szeretném, hogy eddig sem az azoktól való eltérés szándéka – sokkal inkább a tolerancia, sokkal inkább az a törekvés, nehogy képviselőtársaink elnöki mellőzést érezzenek – vezetett bennünket a sokak által kifogásolt túlzott rugalmasságra az ülés vezetésében.
Szeretnénk a továbbiakban – s ezzel elnöktársaim is teljes mértékben egyetértenek – a Házszabályokhoz ésszerűen és annak figyelembevételével alkalmazkodni, hogy a parlamenti tárgyalás célja az, hogy minden lényeges érdek és szempont kifejtésre kerüljön, a Házszabályok megtartásának keretei között érvényesüljön.
Reméljük, hogy a gyakorlat Önökkel is, velünk is érzékeltetni fogja, hogy a betű és a szellem jól egyeztethető. Ebben a kérdésben megköszönve figyelmüket, jelzem, hogy soron kívüli felszólalást kért Hack Péter, a Szabad Demokraták Szövetségének a részéről.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Hack Péter (SZDSZ)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť