KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ügyrendi bizottság a felvetett problémában úgy foglalt állást, hogy a Házszabály 31. szakaszának (2) bekezdése értelmében a benyújtott javaslatot a következő ülésnap napirendjére kell tűzni. Ez az ügyrendi bizottság szerint úgy értelmezendő, hogy a következő ülésnap az a nap, amelyen legközelebb a Parlament ülésezik. Tehát a mai napon benyújtott és sürgősségi tárgyalásra elfogadott javaslatokat nem tudjuk a mai napon megtárgyalni a Házszabály értelmében. (Taps.)
Az ügyrendi bizottság egyben javasolja, hogy ez a nap semmiképpen ne a következő nap legyen, ne a holnapi nap, hanem a jövő hét valamelyik napja.
A következőkben, ettől függetlenül, az ügyrendi bizottság az alábbi állásfoglalást hozta: Az ügyrendi bizottság felkéri a Parlament mindenkor elnöklő tisztségviselőjét, hogy a napirendtől eltérést csak akkor engedélyezze, ha az Országgyűlés újabb szavazással ehhez hozzájárult.
Másodszor: ha a képviselő eltér a tárgytól, őt erre figyelmeztesse, és ismételt esetben elnöki jogával élve vonja meg tőle a szót. Nagyon szépen köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť