ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Kérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki még az általános vitában felszólalni. Senki sem jelentkezett, így az általános vitát lezárom. Indítványozom az Országgyűlésnek, hogy a határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik. Közbeszólások: Nem működik a gép!)
Kérem szépen, képviselőtársaink egész sora jelzi, hogy nem működik a gépe. (Kis szünet után folytatja.) Kérem, határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Nyolc… (az elnök a jelenlévő államtitkárok számára utal.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 8 államtitkári szavazattal – 189 szavazattal 1 ellenében, 12 tartózkodás mellett a javaslatot részletes vitára bocsájtotta.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság jelenlévő tisztségviselőit, kívánnak-e előadót állítani.
Kérem! Megkérem azokat a képviselőket, akiknek nem működik a gombjuk, legyenek szívesek fölállni! (Derültség.) …Mert itt sokakat jeleznek. – Vass István, Mózes Mihály, Horváth Lajos; kérem a gépüket beállítani.
Megkérdezem az érdekelt bizottságok közül az alkotmányügyit, kíván-e a részletes vitához előadót állítani? – Nem kíván. Kérdezem képviselőtársainkat, ki kíván a részletes vitában felszólalni? Katona Béla, a Magyar Szocialista Párt részéről.
Felszólaló: Dr. Katona Béla (MSZP)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť