FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)
FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Megértem azokat a képviselőtársaimat, akik ezt az indítványt beadták, hiszen valamennyien érezzük, hogy időszűkében vagyunk állandóan és az idő szorításában talán nem mindig tudunk jogi műremekeket alkotni itt a Parlamentben.
Az már sokszor elhangzott, hogy a demokrácia költséges dolog. Én hozzátenném azt, hogy időigényes dolog is.
Én úgy gondolom, hogy nem volna célszerű korlátozni a képviselőknek azt a lehetőségét, hogy lelkiismeretük szerint vagy választóik képviseletében módosító indítványokat adjanak be olyan korlátozás nélkül, amit ez a Házszabály-módosítás előírna. Ha profán akarnék lenni, akkor most javaslatokat tehetnék esetleg arra, hogy gyorsabbá tegyük a törvényalkotást, esetleg vissza lehetne állítani az Elnöki Tanácsot, vagy egyszemélyi hatalmat lehetne bevezetni, ami sokkal olcsóbban, gyorsabban és gördülékenyebben lehetővé tenné a rendeletalkotást vagy törvényalkotást; de mi a demokrácia útját választottuk. Mi azt a rendszert választottuk, hogy a Parlamentben a nép által megválasztott képviselők ülnek, és nem célszerű, hogy ha ezeknek a képviselőknek a Házszabály biztosította jogait maga a Házszabály korlátozza.
Én ezért azt javaslom képviselőtársaimnak, hogy ezt a javaslatot ne szavazzák meg. Köszönöm szépen a figyelmüket.
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť