ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Az alkotmányügyi bizottságnak az előbb megismert állásfoglalása – amelyben az Országos Választási Bizottság jelentésének és felülvizsgálatának eredményeként leszögezi, hogy a kezdeményezés nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, az 1989. évi XVII. törvény 23. §-ának (6) bekezdése a) pontjának figyelembevételével – valójában a kezdeményezés tárgyalásának mellőzését jelenti a Parlamentben.
Határozathozatal következik. Kérem, foglaljanak állást a tekintetben, elfogadják-e az alkotmányügyi bizottság előterjesztését. Aki "igen"-nel szavaz, az alkotmányügyi bizottság előterjesztésének megfelelően szavaz, aki ellene szavaz, az nyilván nem fogadja el a jelentést. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik, közben Vargáné Piros Ildikó független képviselő jelzi, hogy nem működik a gépe.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 172 szavazattal 40 ellenében, 45 tartózkodás mellett az alkotmányügyi bizottság jelentését fogadta el.
Felhívom a figyelmet arra, amit Salamon László előterjesztése kapcsán említett is, hogy a kérdésnek egy más megközelítésével még a mai napirendi tárgyalás során találkozunk.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť