ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az Országgyűlésnek, hogy tűzze napirendjére az önálló indítványt. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 113 szavazattal 44 ellenében, 49 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte. (Szórványos taps.)
Az előterjesztők az indítvány sürgős tárgyalását kérték. Most erről kell döntenünk. Most kérem állásfoglalásukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 95 "igen", 48 "nem" szavazatot adott le, 61-en tartózkodtak. A javaslat nem kapta meg a sürgősséget.
Tisztelt Országgyűlés! Gaál Gyula, Kuncze Gábor és Matyi László képviselőtársaink a Szabad Demokraták Szövetsége részéről ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtották önálló indítványukat a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról az 5055-ös számon.
Megkérdezem az előterjesztőket, kíván-e valamelyikük most szólni, mivel a sürgős tárgyalás indítványát jelezték, de annak írásos benyújtása még nem történt meg. Én úgy gondolom, hogy két lehetőség van. Vagy most kérik, hogy a napirendre tűzésről döntsünk, és külön döntést a sürgősség ügyében – akkor most adom meg a szót az indokláshoz –, vagy holnap együttesen? Matyi László jelzi, hogy a holnapi napon. Akkor ennek az ügyét a holnapi napra elhalasztjuk.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk benyújtotta a helyi önkormányzatok 1992. évi címzett és céltámogatásáról szóló törvényjavaslatát az 5052-es számon, amit az ülést megelőzően kézhez kaptak képviselőtársaim.
Ugyancsak bejelentem, hogy a Kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer megvalósításáról és üzemeltetéséről 1977-ben kötött szerződéssel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatát az 5058-as számon.
Az előterjesztések sürgős megtárgyalásáról a holnapi ülésnap kezdetén határoz az Országgyűlés.
Bejelentem továbbá, hogy a környezetvédelmi bizottság ugyancsak benyújtotta a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos feladatokról szóló határozati javaslatát az 5015-ös számon, valamint a vízlépcsőrendszer megvalósításáról és üzemeltetéséről rendelkező törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatát az 5014-es számon.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Felkérem Kóródi Mária jegyzőt, ismertesse ezek tárgyát.
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Dr. Kóródi Mária jegyző

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť