MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Képviselőtársaim! 6–7 perccel ezelőtt valami nagyon jó érzés fogott el, Tarnóczky Attila képviselőtársam egy fontos és politikailag indifferens javaslatát óriási többséggel elfogadtuk. Lehetőséget kínál egy jogorvoslat helyrehozatalára, amely nehéz helyzetbe került emberek sorsán segít. Azt gondolom, hogy e döntésnél a Ház használta az eszét, a szívét, politikai tisztánlátását.
Tulajdonképpen az a javaslat, melyet most a Ház elé terjesztettünk, s amelynél kérem mindenkinek a támogatását, valami hasonlót szolgál. Tamási Áron valahol csapongó lírai gondolata szerint azért vagyunk a földön, hogy valahogy otthon legyünk benne. Azt gondolom, valamennyien otthon vagyunk különböző településeken ebben az országban. Ki kisvárosban, ki nagyobban. Mindannyian tudjuk, hogy az alig másfél éve megválasztott önkormányzatok, ahol ismerőseink, barátaink, elvbarátaink hallatlan nehéz feladatokkal küzdenek, nagyon komoly kihívásokkal állnak szemben. Az egyik ilyen komoly kihívás a munkanélküliség, melynek kezelésére mindent elkövet a Ház és a Kormány, hogy orvoslást találjon.
Azonban tessenek belegondolni, hogy ha ebben az országban fél év múlva 40–50 ezer ember, ugyanannyi család egyszerűen elveszíti a remény leghalványabb sugarát arra, hogy egy átmeneti idő után, elviselve a rázúduló váratlan nehézségeket, talpra tud állni.
Van egy nagyon régi magyar mondás, ami, azt gondolom, hogy hatványozottan fontos, tudniillik hogy kétszer ad, aki gyorsan ad. Ha ebben az ügyben nem lépünk nagyon gyorsan, nem tárgyaljuk – akár átmenetileg is –, a remény sugarát nyújtva azoknak, akiknek pillanatnyilag kilátástalan a helyzete, akkor nemcsak az ország sorsát nehezítjük meg, nemcsak a velünk szemben állók számát növeljük, hanem politikai bölcsességből is, azt gondolom, rosszul vizsgázunk.
Emlékeztetve az előbbi nagy egységre, tisztelettel kérek mindenkit, ezt így végiggondolva ne csak a tárgyalást, hanem a sürgős tárgyalásbavételt is támogassa. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť