ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. A Házat felkérem a határozatképesség helyreállítására. Tisztelt képviselőtársaimat is megkérem, fáradjanak vissza a helyükre. Kérdezem tehát, hogy az Országgyűlés a sürgős tárgyalást kérve benyújtott indítványnak most első fordulóban a napirendre tűzését támogatja-e, amit a házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javasoltam. Most kérem állásfoglalásukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 98 igen szavazatot adott, 70 nem ellenében, 35-en tartózkodtak. Az indítvány nem kapta meg a szükséges többséget.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a házbizottság ma reggeli rendkívüli ülésén létrejött megállapodás alapján az Országgyűlés csütörtökön 10 és 13 óra között plenáris ülést tart. Várhatóan ekkor kerül sor a felsőoktatásról szóló törvényjavaslat részletes vitájára és a szerdai ülésnapról áthúzódó más vitákra. A részletes napirendről írásos tájékoztatást is kapnak képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! A kiadott napirendi javaslattól eltérően, a bizottsági előkészítéstől függően, várhatóan holnapi, illetve a jelzett csütörtöki ülésnapunkon a határozathozatalokat - ez a szerdai napra vonatkozik - követően kerül sor a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását és kiegészítését indítványozó törvényjavaslat, az országgyűlési képviselők által betöltött gazdasági tisztségek nyilvánosságáról szóló határozati javaslat s a védett területek tulajdonjogának rendezéséről szóló határozati javaslat tárgyalására.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť