VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A Fidesz parlamenti frakciója az 1993. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat végszavazásánál nemmel szavazott. A "nem" gombot nyomtuk meg, mivel ennek a költségvetésnek sem a tartalmi, sem a formai elemeit nem tartottuk olyannak, amely reális elképzeléseken alapult volna és az állam közpénzekkel történő gazdálkodását hatékonyan valósította volna meg. Várakozásaink sajnos beigazolódtak: az év közben, 1993-ban megszületett pótköltségvetés érdemben már nem módosított a folyamatokon.
Az 1993. évi zárszámadás parlamenti vitája pusztán abból a szempontból érdemelt volna nagyobb figyelmet, hogy a jelenlegi baloldali kormány okul-e a korábbi hibákból, lehetővé teszi-e egy megalapozott költségvetés elkészítését, biztosítja-e az érdemi vita lehetőségét a parlament számára. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a kormány sem saját korábbi, sem mások hibáiból nem okult. A kormány a zárszámadás vitáját csupán arra használta fel, hogy az előző kormány tevékenységét, valamint a magyar gazdaság helyzetét minél sötétebben fesse le - nehéz helyzetbe hozva azokat, akiknek fontos az ország jó külföldi megítélése. A Fidesz frakciója bízik abban, hogy ez az epizód csak egy tanulási folyamat része, amely elkerülhetővé teszi, hogy az 1993., 1994. évihez hasonló költségvetések benyújtására kerüljön sor.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť