FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Farkas Gabriella véleményét tiszta szívvel fogadtam, mert legalább találkoztam egy olyan emberrel, aki ismer olyan vállalkozót, aki már tett invesztíciókat... (Derültség az MSZP soraiban.) ...az expó ügyében. Nagyon szívesen venném, ha megosztaná velünk, hogy mik ezek, hogy mégis legyen fogalmam erről.
(21.00)
Én is tudok a megyénkben olyan telekspekulánsokat, akiket ezek után módom lesz önhöz küldeni, hogy vállalja fel az ügyük védelmét.
Nekem az a véleményem, hogy az emberek érdekét nyilván olyan dolgok motiválják... Most én nem tudom azt mondani, mint amit a Hajdú képviselőtársam, hogy mi is szívesen csatlakoznánk az expó ügyéhez, hogyha a metrónak a vége Barcson lenne. Az 265 kilométer. De kérem, ebben az országban olyan közlekedési viszonyok vannak, hogy nekem egy ülésre öt órával előbb kell elindulnom, hogy ideérjek. Milyen az út, a vasút és a telefon? Lehet azt mondani, hogy a 6000 milliárdhoz a 43 bagatell. De 43 milliárdból nagyon sok utat lehetne készíteni, vagy nagyon sok telefont lehetne megvalósítani.
A rendezvények sorával kapcsolatosan Somogyban is az Egrihez hasonló kis füzet készült - én is ott voltam azon az ominózus boglári tanácskozáson -, s ebben a füzetben lévő rendezvényeknek 90 százaléka olyan, amit egyébként is megrendeznek, beleértve a Nagyszakácsiban lévő királyi szakácsok versenyét, a triatlonversenyt, a kaposvári pipaszívó versenyt vagy a barcsi Nemzetközi Rézfúvós Tábort, amelyik évek óta megvan.
Ezzel szemben, ha van egy expófeliratú pénzeszsák, amelyet pályázatokkal meg lehet csapolni, igen otromba lenne az a polgármester, aki ezt nem tenné meg. Csakhogy nekünk ez a zsák üres, mi több, a zsákot is ellopták.
Én kétlem, hogy a vidéknek a haszna összességében pozitív lenne, másrészt a munkanélküliségre gyakorolt hatása leginkább a Párizs-Dakar versenyhez hasonlítható, mert úgy gondolom, hogy amikor a sivatagon átzúg a mezőny, akkor nyilván megnő a turistaforgalom, de utána ottmaradnak a beduinok a maguk nyomorával. Valahol tehát itt is az történne, mint ami Sevillában, hogy megszűnt az ünneplés, ki-ki elvitte a maga dolgait - a munkanélküliség pedig maradt.
Ha ezeket tehát összeadjuk, akkor az egész kiadási tömeg feltételezett hozadéka arra emlékeztet, amikor egy nagyon szegény ember lakodalmat akar rendezni, hogy hátha a lakodalom bevétele - a táncpénz - több lesz, mint amennyit a lakodalomra áldoz. Ez az ügy rendkívül kockázatos.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť