ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Van egy kétperces hozzászólásra jelzés, de előzetesen befutott egy ügyrendi indítvány. A sorrendhez tartom magam - nyilván ahhoz kell hogy tartsam magam. Tompa Sándor képviselő úr és tizenöt társa írásban a következő kérelmet juttatta el hozzám: "Alulírottak a Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján kezdeményezzük a T/817. számú törvényjavaslat 42-159. számú ajánlási pontjait érintő részletes vitájának lezárását." Itt szerepel tizenöt név, mindegyiket tisztán kiolvasni nem tudom, de az kétségtelen, hogy tizenöt egymástól eltérő aláírás. (Derültség, közbeszólás a bal oldalon: Köszönjük a bizalmat.) A legnagyobb része olvasható, megállapítható, hogy ki írta alá.
Ezért ismertetem a Házszabály 59. § (2) bekezdését: "Ha az indítványhoz - a részletes vitában a tárgyalás alatt álló részhez - valamennyi képviselőcsoportnak lehetősége volt álláspontja kifejtésére, az indítvány előterjesztője vagy legalább tizenöt képviselő írásban javasolhatja a vita lezárását. Az Országgyűlés e kérdésben vita nélkül határoz. Részletes vita esetén a vita lezárása csak a tárgyalás alatt álló részre vonatkozhat." Ismertetem még a (3) bekezdést is, tekintettel arra, hogy ilyen esetre ritkán került sor: "Ha az Országgyűlés a vitát lezárta, képviselőcsoportonként egy-egy képviselő és az első szólásra jelentkezett független képviselő, valamint a kijelölt bizottság elnöke legfeljebb öt percben még felszólalhat."
Mivel vitára lehetőség nincs, határozathozatalt rendelek el a Házszabály alapján. Kérdezem, ki támogatja az indítványt. Kézfeltétellel szavazunk. (Szavazás.) Megállapítom, hogy látható többség.
Kutrucz Katalin ügyrendi kérdésben kért szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť