ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3712. számon, az egységes javaslatot pedig T/3712/239. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, amelyeket a T/3712/241. számú ajánlás I. fejezete tartalmaz.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter nemet int.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az ajánlás II. fejezetében az alkotmányügyi bizottság a korábbi országgyűlési döntéseknek megfelelően korrigálta az egységes javaslat szövegét. Ennek megfelelően tehát a záróvita és a zárószavazás is a korrigált szöveg szerint történik.
Kezdeményezem, hogy a vita a következő szakaszok alapján történjék: az 1. és 2. pont vitája, amelyek az általános rendelkezések körében elhagyásokat javasolnak; a 3-7. pontok vitája, amelyek az általános reklámtilalmak és a korlátozások egyes szabályainak módosításait tartalmazzák; végül a zárórendelkezések módosításait tartalmazó 8-12. pontok vitájára kerül sor.
Kérem, hogy az indítványról kézfelemeléssel határozzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az 1. és 2. pontokhoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3-7. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8-12. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik.
(19.00)
Tisztelt Országgyűlés! A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom.
Megkérdezem Fazakas Szabolcs ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Fazakas Szabolcs: Nem.) Nem kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/3712/241. számú ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 236 igen szavazattal, 17 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 198 igen szavazattal, 60 nem szavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja nevében Hasznos Miklós úr kívánja a frakció szavazatát indokolni.
Megadom a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť