ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4018. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4018/62. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, kívánják-e az ajánlást kiegészíteni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjének és a módosító javaslatok közötti összefüggéseknek megfelelően teszek javaslatot.
Ennek alapján a törvényjavaslat 1-15. §-aihoz benyújtott indítványok vitájára kerül először sor az ajánlás 3-75. pontjai, valamint ezekkel összefüggésben a 83-94. pontjai szerint. Ezek a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló 1991. évi LXXXIV. törvény szakaszainak módosítását kezdeményezik.
A vita második szakasza a törvényjavaslat 16. §-ának módosítását kezdeményező módosító indítványokat tartalmazza az ajánlás 76. és 77. pontjai szerint, amelyek a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól szóló törvény rendelkezéseinek módosításait javasolják.
Végül a részletes vita utolsó szakaszában az átmeneti rendelkezésekhez kapcsolódóan az ajánlás 78-82. pontjainak megvitatása következhet.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a vita javasolt szerkezetét. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az első vitaszakasz az ajánlás 1-75., valamint 83-94. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában.
Megadom a szót Szolnoki Andrea képviselő asszonynak, Szabad Demokraták Szövetsége.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť