ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a gazdasági bizottság a kiegészítő ajánlás 15. pontjában szereplő indítványt megtárgyalta, és azt támogatja. A T/999/8. számú ajánlás 1. pontjában szereplő indítvány azonban nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért erről nem határoz az Országgyűlés. Bejelentem, hogy az ajánlás 2. és 3., valamint a kiegészítő ajánlás 4., 8., 9., 10. és 16. pontjait előterjesztője visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! A T/999/19. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 5., 6. és 15. pontjait az előterjesztő támogatja.
Bejelentem, hogy az MSZP képviselőcsoportja indítványozta a kiegészítő ajánlás 15. pontjáról történő külön szavazást. Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért 15. pont kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 320 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodó szavazat nélkül elfogadta. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)
(17.40)
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A törvényjavaslat 14. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezés módosítására hat indítvány érkezett. Ezek a javaslatok a vezetékes műsorelosztási tevékenység különböző mértékű korlátozását és e tevékenység végzésére önálló gazdasági társaság alapításának kötelezettségét írják elő.
A kiegészítő ajánlás 7. pontjában a gazdasági bizottság a beruházási korlátozást tartalmazó 11. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 192 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 11. pontját teszem fel szavazásra a gazdasági bizottság javaslata szerint, amelyet a területfejlesztési bizottság nem támogat. Az indítvány határozatlan idejű teljes korlátozást tartalmaz. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 282 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 13. pontjáról határozunk, szintén a gazdasági bizottság javaslata szerint. Lényege: a határozott idejű korlátozás megszűnéséig távközlési szervezet nem létesíthet párhuzamos műsorelosztási tevékenységre alkalmas vezetékes hálózatot. A területfejlesztési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 24 igen szavazattal, 296 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 12. pontjáról határozunk a gazdasági bizottság javaslata szerint, amely határozatlan idejű korlátozást tartalmaz, ha már létezik a hálózat. A területfejlesztési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 200 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 14. pontjában szereplő, a gazdasági bizottság által előterjesztett módosító javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet a területfejlesztési bizottság nem támogat. Az indítvány a kizárólagos közcélú távbeszélő-szolgáltatási jog megszüntetéséig javasol korlátozást arra az esetre, ha a szolgáltatási területen már létezik vezetékes hálózat.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 201 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 15. pontjában szereplő területfejlesztési bizottsági indítványról határozunk, amelyet a gazdasági bizottság és az előterjesztő is támogatott, de az MSZP és a Független Kisgazdapárt frakcióinak kérésére külön kell szavaznunk róla. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 210 igen szavazattal, 118 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Nincs ilyen. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť