DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Full text search

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésében kérte az Országgyűlés állásfoglalását Font Sándor országgyűlési képviselő mentelmi joga felfüggesztésének tárgyában, mivel ellene dr. Dávid Ibolya országgyűlési képviselő feljelentést tett rágalmazás vétsége miatt. A feljelentés szerint “A Magyar Nemzet Online 2004. október 21-i számában ’Font: Szemenszedett hazugságot állít Dávid Ibolya’ címmel jelent meg cikk. Ebben a cikkíró idézi Font Sándor mondatát: szemenszedett hazugság mindaz, amit Dávid Ibolya és köre állít, mondta Font Sándor. A cikk további fejtegetései is sértőek és bántóak, azonban az idézett kijelentése a képviselőnek súlyosan becsületet csorbító kijelentés, s miután nem az első alkalom, hogy Font Sándor alaptalan rágalmakkal illet, arra az álláspontra helyezkedtem, hogy nem viselem el tovább a rágalomözönt”.
A mentelmi bizottság az ügyet 2005. május 23-i ülésén tárgyalta. A bizottság megállapította, hogy két közszereplő, országgyűlési képviselő egymás közötti vitájáról van szó, így - figyelemmel az Alkotmánybíróság vonatkozó határozataira és a mentelmi bizottság ilyen ügyekben folytatott gyakorlatára - az a döntés született, hogy nem indítványozza a mentelmi jog felfüggesztését.
Tisztelt Országgyűlés! Ugyanakkor a bizottság tagjai az inkriminált kijelentéstől elhatárolódnak, azt nem tartják összeegyeztethetőnek a képviselői hivatással, mivel súlyosan sérti az Országgyűlés tekintélyét, méltóságát.
A fentiek alapján a mentelmi bizottság azt javasolja az Országgyűlésnek egyhangú döntéssel, hogy Font Sándor országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť