SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A sportról szóló 2004. évi I. törvény rendelkezik a nemzet sportolója címről, ez a következőket tartalmazza. A kormány a miniszter javaslatára a nemzet sportolója címet és ezzel járó életjáradékot biztosíthat a magyar sport 12, 60. életévét betöltött, kimagasló eredményt elért sportolójának, aki aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a magyar sportéletben. A nemzet sportolója címmel a hatályos törvény értelmében tehát egyszerre 12 arra méltó ember rendelkezhet Magyarországon.
Polyák Imre olimpiai bajnok birkózónk sajnálatos halála után jelenleg 11 kimagasló volt sportolónk rendelkezik a címmel. A nemzet sportolója címre a jelöléseket most lehet beterjeszteni a miniszternek, esetünkben Czene Attila államtitkár úrnak. A Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy döntött, hogy a nemzet sportolója címre két embert jelöl, és azt szeretnénk elérni, hogy ez a két ember egyszerre kaphassa meg a címet. A jelöltjeink: Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az aranycsapat két élő legendája.
Véleményünk szerint, ha egyszerre kaphatná meg ez a két nagyszerű sportember az elismerést, azzal tiszteletet adunk az egész aranycsapatnak, és két olyan emberrel bővül a nemzet sportolója címmel rendelkezők társasága, akik nemcsak sporteredményeikkel, hanem emberi tulajdonságaikkal is példát mutatnak az egész magyar nemzetnek. Elég, ha csak Buzánszky Jenőnek a napokban elhangzott beszédére gondolunk, amit a Prima Primissima Díj átvételekor mondott, hiszen ebben a beszédben Istenről, hazáról és hazaszeretetről beszélt, tehát egy egységes nemzet alapvető értékeit közvetítette felénk.
Ahhoz, hogy Grosics Gyula és Buzánszky Jenő egyszerre kaphassa meg a nemzet sportolója címet, módosítani kell a hatályos törvényt, ezért nyújtottam be ezt a törvényjavaslatot, és ehhez kérem most az önök támogatását. Kérem önöket, hogy támogassák a törvényjavaslat Házszabálytól eltérő tárgyalását, és a zárószavazás során szavazatukkal támogassák ezt a törvényt, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy az aranycsapat két élő legendája egyszerre kaphassa meg a nemzet sportolója címet.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik, a kormánypártok és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť