DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem azért emelkedem szóra, mert ebben a záróvitában azt tartom fontosnak elmondani, hogy adott esetben hányan érdemelnének kitüntetést ebben a Házban. Valószínűleg viszonylag kevesen szerintem azért az igencsak rossz minőségű munkáért, ami az elmúlt másfél évben zajlik. De ha már a kitüntetésnél tartunk, a legnagyobb bánatunkra a zárószavazás előtti módosító javaslatok között nem találtunk olyan javaslatot, amely támogatta volna vagy biztosította volna azt a jobbikos módosító javaslatot, amely a kitüntetések visszavonásának lehetőségét biztosítja.
(14.30)
Tehát azt a megdöbbentő dolgot találjuk, kedves magyar választópolgárok, hogy a jelenleg hatályos kitüntetési rendszerben lehet visszavonni kitüntetést, volt is erre már példa olimpiai bajnok birkózó esetében; de jelenleg ugye van egy Kertész Ákos nevezetű ember, aki Kossuth-díjat bitorol, és gyalázta a magyarságot. Azt gondolom, mindannyian jogosan háborodtunk fel, pláne ha most jól nézem, akik itt a Házban vagyunk, szerintem egyöntetűen felháborodtunk ezen mindannyian; lehet, hogy a többiek, LMP-sek, MSZP-sek már kevésbé, Gyurcsányékról nem is beszélve.
Gyakorlatilag azért én azt gondolom, hogy elfogadhatatlan az, hogy egy olyan rendszert szeretnének most önök megszavazni a Házban, amely a visszavonás lehetőségét kizárja. Tehát ez mit jelent? Egyszerűbben fogalmazok és póriasan: tehát január 1-je után, ha nem vonják vissza önök Kertész Ákos Kossuth-díját, akkor utána soha nem lehet visszavonni, vagy legalábbis sok-sok évtizedig nem lehet visszavonni az ő Kossuth-díját, mivel egyébként csak kétharmados törvénymódosítással lehet a címertörvényt módosítani.
Na most, önök elég sokat tettek a nemzetért, de azért is, hogy ne legyen ismét kétharmados többségük az Országgyűlésben, tehát magyarul betonba vésték, kőbe vésték Kertész Ákos Kossuth-díját, ennek az embernek, aki méltatlan rá, aki valóban gyalázta a magyarságot, és ki tudja, még mit fog művelni büntetlenül.
A másik: ha a visszavonási rendszert betették volna, akkor valószínűleg nagyon nehéz lenne olyan érveket felhozni - amelyeket most viszont felhozok -, hogy valószínűleg arra gondolnak, hogy a saját időszakukban kitüntetett kitüntetettektől sem szeretnék, ha a később jövő kormányok visszavennék a kitüntetéseket. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon rossz gyakorlat, mert furcsa dolgok szoktak zajlani az önök háza táján: van, amikor nagyon tisztességes embereket tüntetnek ki, de van, amikor Tom Lantosról elnevezett intézetet hoznak létre, van, amikor olyan furcsa dolgok történnek, hogy például nem Kövér László házelnök úr nemzetpolitikai koncepciója szerez, mondjuk, érvényesülést, hanem mondjuk, erőteljesen sok esetben akár Izrael-párti vagy Izrael-barát megnyilatkozások hangzanak el. Úgy gondolom, hogy ezek összességében nagyon aggályt keltő körülmények.
Én csak azt kérem az utolsó szó jogán önöktől, hogy ne tegyék azt, hogy a visszavonás lehetőségét kizárják. Igenis, ha tiszta lapokkal játszanak, akkor biztosítsuk a lehetőségét annak, hogy aki méltatlanná válik utóbb a kitüntetés viselésére, attól vissza lehessen vonni. Mi ezt követeljük, mi ragaszkodunk ehhez. Kertész Ákosnak semmi köze a magyarsághoz, és semmi köze a Kossuth-díjhoz, vissza kell vonni tőle, biztosítsuk a törvényi lehetőséget!
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť