BÖDECS BARNA

Full text search

BÖDECS BARNA
BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A köztársasági elnök úr átiratában szerepelt egy számunkra is lényeges pont, ez pedig az OHÜ eljárása a minősítés tekintetében. A köztársasági elnök úr joggal kifogásolta, hogy egy olyan nonprofit gazdasági társasági formában működő jogi személy gyakorol itt hatásköröket, amelyeket a jogalkotó a törvényben részletesen nem szabályozott, és még inkább sérelmes volt, sérelmezte az elnök úr, hogy a törvénytervezetben a jogorvoslat nem volt biztosított.
(Az elnöklést Jakab István, az Országgyűlés alelnöke veszi át.)
Az a módosító indítvány, amit most az alkotmányügyi bizottság előkészített, megfelelően szabályozza ezt a területet, így a Jobbik ezzel a kiegészítéssel támogatni tudja a javaslatot, mindenképpen megjegyezvén azonban azt, hogy ez azért nem volt szép, és igazán sajnáljuk, hogy nem vettük észre, a jogalkotó észrevehette volna. Ha már egyszer újra szavazásra kerül a sor, és az egységes javaslatot ismét elfogadjuk, akkor azért szeretném kiemelni azt, hogy ez az indítvány a vitában is sok tekintetben módosult, és még erősödött is a beterjesztéshez képest. Szeretném kiemelni, hogy a Jobbik messzemenően támogatja azt, hogy véget ér az a vircsaft, ami a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén, például az ármegállapítás területén uralkodott. Nemcsak az az ellentmondás szűnik meg, hogy egy közszolgáltatási területen piaci árakat alkalmaznak, avagy az önkormányzatok keresztfinanszírozhatnak azokból az árakból, amelyeket az emberektől beszednek, hanem messzemenően üdvözöljük azt, hogy a Magyar Energia Hivatalnak itt árelőkészítő joga lesz, és messzemenően üdvözöljük azt, hogy az árakat a miniszter fogja jóváhagyni.
Reméljük, hogy ez a fajta ármegállapítás egyrészt egységesíti a hulladékgazdálkodás díjait az országban, ezáltal a lakosság egyes szegmenseit nem teszi kiszolgáltatottá, valamint azt is reméljük, hogy ez a fajta többlépcsős eljárás biztosítja azt, hogy a lakosság számára közszolgáltatás keretében megfizethető díjak lesznek.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť