DR. STEINER PÁL

Full text search

DR. STEINER PÁL
DR. STEINER PÁL (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Magam is azon az állásponton vagyok, és itt elsősorban a kormánypárti képviselőkhöz fordulok, hogy jussunk nyugvópontra ebben a vitában. Ennél jobb határozatot is el lehetett volna fogadni, olyan határozatot is el lehetett volna fogadni, amiben a szocialista frakció és a kormánypárt egyetért, és urambocsá’, még az se lett volna bűn, ha a kormánypárti frakció olyan javaslatot fogad el, amelyet egy ellenzéki frakció terjeszt elő. De legyünk ezen túl, és fogadjuk el, bízzuk az ügyet a szakemberekre, bízzuk az ügyet az iskolákra, a pedagógusokra és a gyerekekre, és valóban a témának ez a része menjen ki a parlamentből, és menjen át oda, ahová való, az iskolákba és abba a személyes meggyőződésbe, abba a személyes példamutatásba, amit meggyőződésem szerint a felnőtteknek mutatni kell a fiataljaink számára.
Van két dolog - és tudom, hogy némi indulatot fogok gerjeszteni, de előre is elnézést kérek -, amit viszont nem bírok megállni, hogy szóvá ne tegyem.
Mirkóczi (sic!) képviselő úr hozzászólása nekem azt a régi mesét juttatta eszembe, már nem tudom pontosan idézni, mert nagyon öreg vagyok, amikor az a bizonyos farkas belisztezi a mancsát, hogy ne tudják a kismalacok, hogy ő a farkas. Engem nem téveszt meg ez a rendkívül higgadt, nyugodt hozzászólás, ettől függetlenül én tudom, hogy önök kicsodák. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból.) Ebből következően nem is tudom nagyon értékelni, ami Mirkóczi (sic!) úrtól elhangzott, már csak azért is, mert rendkívüli ellentmondásban vannak önmagukkal.
Épp a mai nap híre, hogy az ön képviselőtársa az oktatási bizottság vagy a kulturális bizottság ülésén holokausztiparról, hullarablásról, bűnbakképzésről, elfolyatott milliárdokról beszélt, amire viszont a bizottság fideszes elnöke - nem voltam ott, tehát nem tudom minősíteni -, L. Simon László kisstílű, pitiáner antiszemitának nevezte Novák Elődöt. Ez a mai napi történés.
Ez nem megy, képviselőtársaim, hogy itt ilyen aranyosan, kulturáltan, nyakkendősen beszélnek, máshol meg fröcsögnek. Ez nem megy. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból.) Ezt senki nem tudja önmagában tolerálni, pontosan tudják, hogy milyen a szándék.
Önök azok, képviselőtársaim, akik kicentizik, hogy hol vannak a büntetőjog határai. Önök azok, akik listázni akarják a zsidó származású képviselőket és kormánytagokat, amire egy egész országnak kellett megmozdulni, és önök azok, akik itt cinikusan próbálnak bent maradni a parlamenti korlátok között, majd kimennek a parlamentből, és nyílt antiszemita propagandát folytatnak. Szerintem a Jobbik nyílt antiszemita nézeteket valló párt, és nagy baj, hogy bent van a parlamentben. Ezért engem nem is nagyon érdekel, Mirkóczi (sic!) képviselő úr, hogy önnek ebben az ügyben mi a véleménye, mert egyáltalában nem illetékes ebben az ügyben.
(17.20)
Egyet azért szeretnék önnek megemlíteni. Mikor a családokat említette, bizony, a családokat ez érintette, más családokat is érintett, más tragédia is érintett, és 600 ezer magyar családot érintett. Tehát ebből következően önöknek ebben az ügyben jobb lenne, ha tisztességgel csöndben maradnának, és meg se szólalnának ebben az ügyben.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť