DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A koronavírus-járvány első, második és harmadik hulláma elleni harcot hazánk sikeresen megvívta. Nemzetközi elemzések szerint Magyarország egyike a világ legjobban védekező országainak úgy egészségügyi és járványügyi szempontból, mint gazdasági szempontból.
Ennek ellenére a baloldali szirénhangok özöne hallatszik, pedig vitathatatlan tény, hogy a koronavírus-válság káros következményeit a kormány komplex intézkedéseivel sikeresen mérsékelte, és jelenleg is sikeresen mérsékli. E szirénhangok tehát a tényekkel szemben próbálják befolyásolni az embereket. Láttunk már ilyet: amikor a kommunista Sztálinnak azt mondták, hogy ez nem tény, amit mond, akkor azt mondta, hogy akkor annyi a tényeknek.
Ezért ne feledjék: ha a járványkezelés a baloldalon múlott volna, akkor most százezrekkel többen lennének életveszélyben. Az egyesített baloldal tehát járványügyben is csúfosan leszerepelt. Ilyenkor ugyanis a védekezés nemzeti ügy. Ilyenkor lebeszélni az embereket az oltásról vagy bizalmatlanságot gerjeszteni egyes vakcinákkal szemben több mint hiba. Meg kell jegyeznem, ha baj van, akkor a baloldalra nem lehet számítani.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A járványügyi adatok Magyarországon folyamatosan egyre kedvezőbbek, ami annak köszönhető, hogy hazánkban már több mint négy és fél millió honfitársunkat beoltották, és a védekezés is eredményes. A kormány intézkedéseinek köszönhetően ma már ott tartunk, hogy egyrészt kimondhatjuk: túl vagyunk a járvány harmadik hullámának a nehezén, másrészt pedig kimondhatjuk azt is, hogy Magyarország legkorábban térhet vissza a normális élethez. De minden pozitív dolog ellenére ne feledjék: a járvány ettől még nem ért véget. Ezért fontos, hogy egyrészről továbbra is tartsuk be a védelmi szabályokat, másrészről pedig az oltást minél többen vegyük fel, ezek ugyanis elengedhetetlenül szükségesek a biztonságos életünkhöz.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Átoltottság tekinte-tében Magyarország az élmezőnyben van. Jelenleg a világon tizedik, Európában pedig az első ebben a tekintetben. Szép eredmény. Ez azonban egy speciális verseny, és nem szabad úgy tekintenünk rá, mintha nem a magyar emberek életéért folyna. Nem szabad engedni, hogy a versenyszellem fontosabb legyen, mint a verseny tétje, az emberélet.
Sajnos nem sikerült mindenkit megmenteni. Komoly veszteségeink vannak. Ezért miközben arról beszélünk, hogy az oltásban elsők vagyunk, nem feledhetjük, hogy az együttérzésnek, a fájdalom elviselésében nyújtott segítségnek továbbra is első helyen kell maradnia. Ezért a magyar parlamenti imacsoport továbbra is imádkozik azért, hogy a vírusban elhunytak az Úrtól kapják meg az örök világosságot, a betegségben szenvedők pedig kapják meg a testi és lelki gyó-gyulás kegyelmét. Kérem, csatlakozzanak az általam nagypéntektől minden péntek reggel 7 órára meghirdetett imafelhíváshoz a Covid mielőbbi elmúlásáért hazánkból, Európából és a világból.
Dunai Mónika képviselőtársammal együtt pedig gyűjtést kezdeményezünk a Fidesz-KDNP parlamenti frakciókon belül a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítő alapítvány javára, melyet Áder János köztársasági elnök úr és felesége, Herczegh Anita alapított. Kérem, támogassák önök is ezt az alapítványt, melynek neve Regőczi István Alapítvány, az alapítvány elérhetősége pedig az interneten: regoczialapitvany.hu.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A kormány intézkedéseinek köszönhetően ma annyian dolgoznak, mint a vírus előtt. Ehhez természetesen kellett az orvosok és ápolók gyógyító munkája is, hiszen mindenkit, aki emberi számítás szerint meggyógyítható volt, meggyógyítottak. Ezért ezúton is hálás köszönet az orvosoknak és az ápolóknak, továbbá mindenkinek, aki részt vett a vírus elleni küzdelemben.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez a hét a parlamentben a jövő évi költségvetés helye, mely a gazdaság újraindításáról szól. A 2022-es költségvetés alkalmas arra, hogy Magyarország európai összehasonlításban is kiemelkedő növekedési pályára álljon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), így erősebben kerüljön ki a válságból, mint amilyen állapotban bekerült. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť