Vállalkozások

Full text search

Vállalkozások
A gazdálkodó szervezetek vállalkozási lehetőségének jelenlegi leggyakoribb formája a leányvállalat vagy társaság alapítása. A gyakorlat igazolta, hogy a jelenlegi vállalati befektetési lehetőségek legkedvezőbb változata a leányvállalat-alapítás, mivel ezáltal a saját szervezetében már egyébként is meglévő egység megfelelő eszközallokációval, önálló eredményérdekeltséggel hatékonyabb gazdálkodást kénytelen folytatni. Az eszközátcsoportosulás hatékonyabb hasznosulását pedig az alapító vállalat tetszés szerinti arányban vonhatja el.
Társulásban, társaságban való részvétel esetén kisebb a tőke lekötése, a rá eső kockázat azonban nagyobb. A befektetés hasznosulásának mértékét az határozza meg, hogy az alakutó társaságnak milyen a potenciális konkurenciája, milyen piaci helyzetbe integrálódik, alapítói milyen tőkeerővel bírnak. E körülmények körültekintő figyelembevétele ésszerű határok közé csökkentheti a vállalkozási kockázatot.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť