1846.11.27. kedd, 94. sz.

Full text search

15431846.11.27. kedd, 94. sz.
Az iparműkiállitási sorsjáték huzása f. november hónap 29-kén a nemzeti muzeumban fog tartatni. Ohajtotta volna a bizottmány, hogy a huzást már a vásár folyama alatt eszközölhetné. Azonban a vásárnak legutolsó alkalmait is be kelle várni, hogy a vidéki beküldések, minden rövidség nélkül, megeshessenek. S még igy is nem egy helyről nélkülözzük még a számtételt.
A bizottmány egyébiránt őszinte örömmel s a köszönet őszinte érzetével értesiti a tisztelt közönséget, mikint a már eddigi bizonyos számadás szerint 13,000 pft értéknél több játszathatik ki, mikint az előre hirdetett nagyobb nyereményeken fölül még számos értékesebb tárgyak is soroztattak a kijátszandók közé, jelesül pedig zongora és kocsi is fog nyereményül nyujtani.
A sorsjáték nyereményei, külön külön kiállitva, láthatók lesznek f. nov. 26-tól kezdve a nemzeti muzeumban, mint erről a napi hirdetések fogják a tisztelt közönséget értesiteni.
A huzás napjáig többnyire mindig lehetend jegyeket vásárolni az iparegyesület irdájában, ujvilág-utczai Ilkey-házban; – az iparműtárban, Böhm István posztó kereskedésében, a városház-tér és kigyó-utcza szögletén a zöldfánál. – Medecz dohánykereskedésében váczi-utczában, honnan a dohányzó-terem számára több szép tajtpipák s egyéb dohányzási és szivarozási eszközök lőnek megrendelve. Pest, november 21-kén 1846. A kiállitási bizottmány rendeléséből. Csanády, jegyző.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir